Pages Menu
TwitterFacebook

Објавио - | 0 comments

Саборник манастира српских на Енглеском и Руском језику

Саборник манастира српских на Енглеском и Руском језику

Из штампе су изашла издања књиге “Саборник манастира српских” на Енглеском и Руском језику. Издавач књиге је агенција “Флеш” из Лознице, а књиге су одштампане у штампарији Службеног гласника.

У књизи су представљена 402 активна српска манастира и подаци о још 205 манастира који су некада постојали. Основни концепт у припреми књиге је кратак текст о сваком манастиру са подацима: када је грађен, ко је ктитор манастира, шта се од светиња и других вредности у њему чува, кратак историјат и где се који манастир налази. Све то прате фотографије као визуелна представа , а систматизоване у једном документу и као сведок једног времена. Манастири су представљени азбучним редом по епархијама. На почетку сваке епархије дата је и карта са уцртаним позицијама свих манастира, а на крају подаци о манастирима који више не постоје. Свему овоме претходи уводни текст Душана Миловановића о настанку и значају монаштва и манастира уопште.

sabornik-sva-izdanja

Оставите коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>